субота, 5 вересня 2020 р.

День третій: зверни на мене увагу

Завдання на день:

створити успішні умови для адаптації дітей до зміни вожатих;

намітити перспективи для подальшої спільної роботи з дітьми;

оформити загоновий куточок.

Заходи, проведені протягом дня в загоні:

спортивні ігри на свіжому повітрі;

перегляд фільму;

створення фігур з піску;

ігрова програма.

Коротко про сьогоднішній день у таборі:
     День розпочався раннім підйомом деяких дітей, які збудили решту. На диво, все було досить спокійно - сходили на сніданок, на пляжі грали в м'яча та купались, потім смачно пообідали та пішли готуватись до тихої години.
    Ось тут і почалось. По-перше, у дітей немає режиму, тому їм складно спати вдень. По-друге, вони усілякими способами намагаються привернути до себе увагу. Так вийшло, що саме в тиху годину виник неприємний інцидент - дівчинка з загону порізала вени. Так, це було досить лячно, багато крові та незрозуміла причина. Можливо, це не варто писати в щоденнику з практики, однак це сталось. Про це необхідно розмовляти. Класичні стереотипи про дітей з притулків підтвердилися - вони мають величезну психологічну травму, саме тому будь-які зміни сприймаються в "штики".
    Основною задачею перед собою було поставлено саме налагодження взаємозв'язку з дітьми. Саме тому ми проводили бесіди. Кожна дитина з задоволенням розповідала свою історію. Особисто мені було дуже важко морально це сприймати. Однак саме після розмов діти стали більш відкритими та трішки краще йшли на контакт.
    Вечір закінчився активною ігровою програмою та дискотекою.

Плакат загону. Виконала Фатєєва Ліза, 11 років.


Перегляд фільму

Немає коментарів:

Дописати коментар